Dagar så som dom ska vara

igår så var jag med Linda, sov även över där:) eller jag vet inte rikigt hur mycket vi sov, kanske typ 3 timmar, hha:) Så jag är alldelens för trött för att skriva, men jag måste ju skriva så ni inte tror att jag har försvunnit;) Så ni får en mycket längre uppdatering imorgon:)

5 veckor kvar!!!!!!!!!!!!!!!

Love Christina

Dag 05 – Vad är kärlek?

Ja va är kärlek egentligen? Det kan vara så oerhört mycket, det kan vara det kärleken man känner för en pojkvän, när fjärilarna flycker runt i magen och man går ständigt runt med en bubblande känsla av lycka. Sen kan det även vara den kärlek man har till sina vänner och den kärleken för mig är det finaste kärleken av alla! För vänner det är något man har för alltid. Det är den kärleken som gör att man skulle offra sitt eget liv för ens vänner. Kärleken till en pojkvän kan försvinna men kärleken till en vän tror jag aldrig försvinner, det spelar ingen roll om man tappar varandra på vägen för jag tror att det är en kärlek man aldrig "glömmer" eller slutar känna. Det är kärleken från mina vänner som gör att jag orkar dom dagarna jag egentligen inte orkar, det är dom som gör att jag känner mig säker i alla stunder för jag vet att deras kärlek finns där.
Kärlek är något fint och något man ska ta vara på<3


Det är inte varje dag som...

man blir glad för att man ska betala en massa pengar! haha

Jag har nu fått mina betalningssaker och jag blev typ lycklig när jag såg det! Haha men det får mig att känna att jag är ett steg närmare mitt äventyr!

Det är alltså 350 Euro som jag ska betala och i det så är det: En grundförsäkring, flyget och 4 dagar i NYC.
MEN nu kommer den stora frågan med extra försäkring! Och den ena försäkringen är jag helt säker på att jag ska ta och det är sport tillägget och det för att jag tänker inte riskera att jag skadar mig då jag ska träna eller om jag ska typ åka skriskor eller åka vattenskidor som familjen brukar göra! Och med mina fotleder så kan det vara en ganska så smart idé! Men den andra tilläggsförsäkringen förstår jag inte rikigt vad det är och om jag ska ta den:s Om jag tar båda försäkringarna så kommer det gå på allt som allt 650 euro och det är det nog faktiskt värt! Men ska ta ett snack med min mamma och se vad hon säger om det! Någon som kan förklara detta lite närmare och bättre för mig?:)

Sen så fick jag en sån peppande kommentar att all oro och rädsla bara försvann! Detta är av en au pair som redan befinner sig i USA och hennes ord gjorde så att allt bara rann av mig! Tack så mycket för peppningen! Det värmer och hjälper verkligen!

Love Christina

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Då är vi på dag 4, har inte varit så effektiv med den här dagsaken;p men ska ta tag i det och göra bort det så fort som möjligt:)

Men vad jag åt idag:
*Frukost- Rostad macka med ost och kaviar och till det O´boy
*Lunch- En red hot chicken macka i luleå
*Middag-Korv och makaroner

Så här såg min dag ut i mat;p

Love Christina

5 veckor och 6 dagar

Är det exakt kvar tills jag far! men nu har jag läst något om att det kanske blir att man far en dag innan:o detta är inge bra då jag har bokat flyg den 3 för att då fara den 4 och jag vet inte om vi bokade med avbeställningsskydd, men det kanske går att lösa om jag beskriver min situatuon!

Men somnade då igår iaf efter många om och men.

Idag blir det nog städning och sen ikväll så blir det nog häng hos Ewe och kolla Cesar. Har förövrigt inte så mycket att skriva om, skriver nog lite mer senare ikväll: )

Love Christina

01.50 och jag är vaken?

Min hjärna går på högvarv.. Kan inte sova, ligger i sängen och snurrar runt och hjärnan vägrar att lugna ner sig.. Så här har det nu varit i några dagar. Allt som snurar runt är au pair. Kommer allt att gå bra? Kommer jag att få mitt visum eller kommer dom att neka mig det? Kommer jag att få hemlängtan direkt jag kommit fram? Kommer jag passa i familjen? Kommer dom tycka om mig? Vad kommer barnen tycka? Ja frågorna som snurar är flera.. Får ingen ro i kroppen.. Oroar mig för allt som komma skall. Men varför ? är det inte bara lika bra att blunda och hoppa? Se vad som händer, det kan ju inget annat hända än att det antigen bär, eller så brister det helt enkelt. Jag måste ta klivet och hoppa. Inte titta tillbaka utan bara ge mig ut i det. Fundera inte så mycket ! Tyvärr är det inte så enkelt.. Under dagarna grubblar jag inte ens hälften så mycket som jag gör om kvällarna när lampan släcks, då rullar tankarna igång, går inte att stoppa dom.. Tolka mig inte fel, jag ångrar inte mitt val av att åka som au pair, är helt enkelt lite rädd.. Men vem skulle inte vara det? Jag flyttar till ett helt nytt land. En helt annan kultur. och allt detta gör jag helt ensammen.. Det är nog det som är det mest skrämmande! Dom dagarna jag kanske har hemlängtan har jag inte mina underbara vänner där med mig för att stötta mig, självklar man kan prata via skype men det är inte alls det samma som att sitta i samma soffa under samma filt! Att inte ha min mamma vid min sida som kan rädda en från alla de olika situationer.. Jag har bott ensammen i 3 år men dessa år var i Öjebyn, ett ställe ungefär 1.30 timma ifrån. Ett samtal bort. Nu ska jag vara på andra sidan atlanten. Jag har nu i några dagar redan börjat sakna mina vänner. Jag saknar mina och Ciccis kvällar då vi hängde halva natten och det man vaknade till var ett sms av exakt samma brutta. Jag saknar min och min fru Thess sommar i lägenheten.. Ojoj vilken sommar denna sommar var! Jag saknar mitt och Sandras gnäll om denna j*vla arbetsförmedling som sätter oss på nån "skola" där vi ändå inte måste göra något, jag saknar dubbel 4 på väg mot denna "skola". Jag saknar mina och Ewes äventyr i 9C. och framför allt så saknar jag min älskade Jennifer, kan inte börja med att beskriva hur mycket jag saknar att gå hem från skolan och gå till någon av våras lägenheter och där stannade man till det var dags att sova. Våra hansens häng ända in på småtimmarna och bara att veta att du var ett stenkast bort. Att man alltid hade dig inom gångavstånd.
Men dessa är underbara minnen jag har med er och många mer finns det såklart, men i denna stund har jag redan börjat sakna er även fast jag inte farit än. <3


                                     



                                      


                                                     


                                                                                                                                                                      

                

Lyckorus

Har nu äntligen fått ett mail av v-pappan! Har inte hört av dem på typ 3 veckor så blev lite orolig där en sväng!

Idag så har jag varit och gjort en massa ärenden, varit på arbets, lämnat in min dator, fixat lite med vad som komma skall, mer info om det senare;) varit på en liten tripp och pratar med min älskade jennifer! Och jennifer som för övrigt ÄNTLIGEN har börjat läsa min blogg;)

Var och hälsade på en vän och det blev en jobbig liten stund, blev även tårar! Usch va jobbigt det var! Kändes nästan som ett hej då redan nu! Hur ska det vara när det verkligen är ett hej då ? Längar så oerhört mycket till den dagen eftersom det är starten på mitt nya liv, men jag gruvar mig så himla mycket också! Jobbigt är nog bara förnamnet! Men man får se det positivt, ett år är egentligen inte så läge, det finns skype och jag kommer alltid komma tillbaka! Men mina vänner, jag älskar er och kommer sakna er så fruktasvärt mycket<3 låt oss göra denna sista tid till en underbar tid att se tillbaka till under året jag är borta!

Men nu ska jag fortsätta kolla på big brother och sen blir det nog sängen.

Love Christina

Undra om mina drömmar försöker säga mig något?

Nu har jag två nätter i rad drömmt om Usa! Igår så var det ju att jag var i NYC men i natt så kom jag bara fram till tulle:b Min syster var även med i denna dröm:b

Jag har även börjat planera på att jag ska skicka en liten födelsedags present till min v-mamma då hon fyller år 3 Mars, dan efter mig : ) lite små roligt: ) Så blir nog att skicka ett kort och även köpa en liten present: ) Någon som har förslag på vad man kan köpa? :)

Ser även att jag ändå har ganska många som har börjat läsa min blogg, kul! Ni får gärna lämna någon kommentar någon gång: )

Love Christina

Idag är dagen..

då jag faktiskt tror jag insett att jag ska flytta till USA och jobba som au pair..

Jag drömde inatt om att jag for till USA och började mitt äventyr, men jag hoppas att det inte börjar som jag drömde det, haha! Drömde att vi träffades i NYC inne på ett apotek som typ höll på att renoveras och vi åt spagetti och jag åt typ 3 spagettisar! haha, att man kan drömma så knasigt..
Men förövrigt så har jag kännt mig konstig och nästan varit "ledsen" men kan inte komma på varför, men det måste vara att jag har insett hur pass lite tid det ändå är kvar tills jag far! Det är alltså bara 6 veckor!! Det är inte mycket! Börjar får lite panik..

Igår så gjorde jag även klart mina visum ansökningar så nu ska jag bara skriva ut dem och förvara dom på ett säkert ställe! sen så ska jag ta och boka tid till ambasaden och det blir nog den 17 mars..Är billigast tåg biljetter då.


I hope you don't mind that I put down in words
How wonderful life is while you're in the world


Love Christina



Mys pys!

Nu var det ett tag sen jag skrev men ska ta och uppdatera er lite om vad som hänt: )

Igår så hade jag och mitt lill hjärtegull Cicci Harry Potter maraton med kina mat och kladdkaka! Riktigt trevligt och riktigt mysigt! Det är sånt här jag vill göra med mina älskade vänner innan jag far till USA, det är stunder som dessa som man kommer minnas och som kommer ge mig styrka dem dagar jag behöver det!

Sen så har jag kollat igenom visumansökan en sista gång och hittade självklart något som jag måste ringa och fråga om ! jobbigt! måste ta och göra klart det så jag kan boka tid till ambassaden och boka tåg, och ja. Jag ska åka tåg.. Sittplats.. Så mycket dyrare än flyg och jag måste spara så mycket pengar som möjligt så då tar man det billiga alternativet : ) Ska försöka boka en tid vecka 10-11 typ den 10 mars. Någon annan som planerar att åka dit då?:) 

Ska försöka vara inne på skype nu så mycket som möjligt så v-mamman kanske loggar in så vi kanske kan prata lite, för pappan har blivit lite seg på att svara på mailen som jag skriver så känner mig lite lost när jag inte pratar något med dom och man "glömmer" typ bort att man ska fara så dom gångerna jag tänker mig in i det så vet jag inte vart jag ska ta vägen för jag blir så lycklig!  

Kollade på vad vädret är i Leesburg och den är typ mellan 15-20 grader på dagarna och typ 6-7 på kvällarna. Jag gillar det skarpt! om det är såhär varmt nu så vad kommer det inte vara när jag kommer?!:) lycka!

Nu ska jag se klart på sveriges värsta bilförare.

Love Christina



Alla Hjärtansdag... Jaså?

Hum, alla hjärtansdag, alldelens för överskattat oja! Eller tycker jag kanske det för att jag inte har den att fira med någon?;p ja det är nog så det är om jag ska vara helt ärlig!

Idag är det då exakt 7 veckor tills mitt USA äventyr börjar och jag är så förvirrad över allt vad man ska göra innan och alla papper man ska fylla i och hålla reda på ! Mitt lilla huvud går snart i strejk över allt som finns lagrat i den! Hojja! Så alla au pairer som kanske läser min blogg, Snälla, om ni har någon bra att göra lista/packlista så får ni jätte gärna dela med er av den om ni vill: )

Men nu ska jag hoppa i säng så jag orkar en hel dag i morgon på dagis med mina på guldklimpar!

Love Christina


Dag 03 – Mina föräldrar

Mina föräldrar, ja det är då min älskade mamma Kerstin som är världens bästa mamma och jag har en väldigt bra relation med min mamma och hon är den som alltid stöttat och funnits där för en. Min pappa är Mats och han är världens bästa pappa ! jag vet som inte rikigt vad jag mer ska skriva om mina föräldrar förutom att jag älskar dem mer än allt annat! Min älskade pappa har det även lite jobbigt just nu när jag ska ta och fara till USA och han är inte så jätte nöjd med det, men han tycker det är roligt för min skulle men inte för hans som han själv sa:b Min mamma har även insett denna vecka att jag faktiskt ska fara och hon kan inte annat prata om usa och allt som måste göras också försöker hon få mig att ändå mig så jag inte ska fara men det funkar inte, hihi;)

Ne men jag älskar min föräldrar och dom betyder allt för mig <3

Love Christina

Mätt i magen och trött till tusen..

Nu har man fått mat i magen, nomnom!

Är så frukansvärt trött men detta beror nog på att jag har jobbat idag och började kl 6 då jag öppnade förskolan.. Är inte riktigt van att kliva upp så tidigt på morgonen så det är nog därför jag är så trött! Somnade även nån minut då jag hade vilan med minstingarna :)
Men var en riktigt skön dag med endas 8 barn och 3 pedagoger så det var lugnt och stilla :)

Förövrigt så har jag börjat med mina visum sökningar och det går riktigt bra! Har hört så många som säger att det är så jobbigt och krångligt, men jag tycker inte alls att det är några problem, men det gör mig lite orolig! Är lite rädd att jag kanske missar något! Men förhopningsvis så gör jag inte det!
Sen så blir det att boka tid hos amerikanska ambasaden i stockholm och det blir nog att åka ner dit i mitten av mars så om det är någon som känner för att sitta på ett tåg med mig i flera timmar så hör av er;)

Läste en mycket hämsk sak på Cultural Cares sida på facebook om att det är en tjej som är au pair som hade avlidit i torsdags! "Hon fick en propp i lungorna, svimmade, hamnade i koma och förklarades hjärndöd."
Så hemskt! Att det kan hända en ung och tillövrigt frisk person, det är så orättvisst vad livet kan förändras inom ett ögonblick..

Mina tankar går till hennes familj och självklart till henne! Vila i frid...



Nu är det inte länge till mitt au pair äventyr börjar !
Och tack alla ni som peppar mig, det gör det så mycket lättare alla dom gånger som man tvekar för en stund! Ni är underbara<3

Love Christina


Ingen tvekan....

Dagar som dessa så ångrar jag mig INTE för fem öre att jag ska fara till USA! ÅÅÅÅÅ ska blir så jävla skönt att komma bort från allt jävla skit i detta land!! USCH!!!!!


Ny header!

Nu är min nya header kvar och jag är såååå nöjd med den! Tack min älskade Cicci! http://ceciliainwonderland.blogg.se/

Har nu äntligen fått svar på mitt mail som jag skrev till värdpappan, blev orolig där en stund att något hade hänt men det hade det inte, han hade bara glömt bort mailen : )

Har inte så mycket att skriva om just nu så får bli ett längre imorgon! Nu prata klart med Jennfer och sen blir det att sova!

Love Christina


Nu är det verkligen snart..

Jag har som börjat inse lite nu att det är faktiskt inte så länge kvar tills jag far! Jag kan ändå inte fatta det!
Jag ska lixom ta mitt pick och pack och flytta till andra sidan jordklotet för att spendera ett helt år i en familj om jag inte egentligen känner! Men en stor anledning till att jag inte riktigt fattar det tror jag är för att det känns som att det inte är så många som bryr sig, men visst, varför ska andra bry sig det viktiga är ju att jag gör det men känns ändå lite tråkigt, men men :p

Nu har jag i alla fall fått mitt pass och i morgon ska jag och fotografera mig så jag kan börja med mina Visum ansökningar! Det ska bli så skönt när jag är klar med det! Så det blir att göra det i veckan och sen så måste jag också boka tid till ambasaden då jag ska dit på intervju typ..
Men usch vad jag längtar! Jag lägtar så tills jag kliver av flyget/bussen/tåget i Virginia för att möta mina värdföräldrar och få se hur dom ser ut Irl och få lära känna dom och få börja mitt ett åriga äventyr! Sen så ska det bli riktigt kul att få spendera 4 dagar i NY också! Ne usch och fy vad jag längtar, men som sagt kan inte förstå det ändå!

I helgen så har jag varit med mig mor till Jokkmokk och gått på marknaden och det var så mysigt! jag älskar att å på den marknaden! Köpte presenter till mina värdbarn, köpte dom varsitt par med lovikkavantar! haha tyckte det skulle vara roligt! Och om inte det är norrlängskt så vet jag inte vad som är det ! haha!
Sen på kvällen på lördag så var vi på Melodifetivalen i Luleå och jag tyckte det var rikigt roligt, dock så var det lite lite folk, men men det va kul ändå: )

Idag fyller även världensbästa syster 25 år ! Grattis syster!

Men det som står på schemat idag är nog att städa men ska även ta och rensa min garderob! För finns som ingen vitts i att jag ska ha massa kläder liggandes här som jag ändå aldrig använder och det gör det även lättare sen när jag också ska packa! Måste ta och se över vad jag ska ha med mig och inte !

56 dagar kvar!



Love Christina


Too tired...

Har nu inte skivit på ett tag men ska ta tag i det... Imorgon.. Är alldelens för trött för det så nu blir det att släcka lampan och få mig min skönhetsömn till jag ska upp kl 6 imorgon... Jag jobbar.... I Kök.... där av mitt muntra skrivande.... Men va fan, det är pengar och jag kan lova att jag behöver alla pengar jag kan få..!


Två månader kvar!!!! IIIIIII!!! Lycka!!<3

Love Christina

RSS 2.0